Over ons

Wij (Paul en Jorinde met onze hond Feya en kater Zwerver) zijn in 2021 vertrokken naar de Morvan in Frankrijk om onze droom waar te maken: Mountainbike vakanties organiseren voor 2 tot 6 personen. Week- en weekendreizen voor jou (jullie) waarbij genieten en persoonlijke begeleiding op de mountainbike centraal staat. Je verblijft bij ons in het gastenverblijf en we zullen je van eten en drinken voorzien, dus compleet verzorgd.

We hebben een mooie locatie gevonden in het zuidwesten van de Morvan, die we momenteel aan het opknappen zijn. Zoals de meeste ‘ik vertrek’ verhalen, gaan er ook bij ons dingen anders dan gepland, maar dat is eigenlijk ook juist mooi aan het starten en opbouwen van een totaal ander leven in een ander land, waar alles toch net even anders gaat.

De uitvalbasis van MTB Morvan
Het komende jaar gaan we lekker aan de slag om dit tot mountainbike paradijs te maken.
Om jullie een indruk te geven is fietsvriend Hans Jelles een weekend komen filmen en fietsen.
Pak een glas wijn en ga er goed voor zitten; geluid aan en geniet !

Zo waren we oorspronkelijk van plan een min of meer kant een klare accommodatie te kopen in de Morvan. We zijn echter als een blok gevallen voor een super gave plek van 1,6 hectare met 3 huisjes, schuurtjes, eigen meertje(s) en van achter het huis direct het bos in te wandelen en mountainbiken. Maar wel met heel veel achterstallig onderhoud en noodzakelijk renovatie werk. Nou zijn we beide wel erg handig en hebben we meerdere verbouwingen gedaan in NL, dus dat gaat zeker goed komen. Het betekent wel een wijziging in onze plannen voor 2022. Nog geen accommodatie dus voorlopig voor 6 personen, maar wat zijn dan onze plannen?

Januari ’22 konden we na 4 maanden opknappen en hulp van vele vrienden ‘huis 1’ betrekken waar we zelf voorlopig wonen. Tegelijkertijd zijn we begonnen met het renoveren van ‘huisje 3’ dat meer dan 50 jaar leeg heeft gestaan. Dit huisje willen we november ’22 openen als gîte MTB Morvan, een accommodatie voor 2 personen. Daarnaast staat voor Paul ’22 in het teken van het behalen van zijn Europese MTB gids certificaat waar een zware en zeer moeilijk examen in oktober in het vooruitzicht staat. Hier moet natuurlijk veel voor worden getraind en de nodige gidsuren behaald en geregistreerd worden, waarvoor Paul ook meerdere reizen gaat gidsen dit jaar in de Alpen via Vasa Sport.

Lees meer over ons Frankrijk avontuur in onze blog.

Paul is al jaren in zijn vrije tijd MTB gids en geeft clinics in Nederland, Duitsland, Belgie en de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen voor diverse organisaties zoals Vasa sport, Off Road Centre Schoorl en Kolkman Zijdewind. Met zijn passie en enthousiasme voor het mountainbiken zorgt hij er al jaren voor dat deelnemers een mooie belevenis ervaren op ieders eigen niveau.

Ter voorbereiding op ons avontuur en om zijn ervaring met sleutelen aan E-MTBs te vergroten, heeft hij stage lopen in de werkplaats van Kolkman Zijdewind. Paul blijft ook nog gidsen voor Vasa Sport en hij is bezig om zijn Europese MTB gids certificaat te behalen (oktober ’22).

Jorinde is jaren geleden enthousiast gemaakt voor het mountainbiken door Paul. Ze is vooral te porren voor een rit over mooie single-trails en als we samen een rit maken dan wel graag op een E-mountainbike om het plezier voor haar zo groot mogelijk te maken en ze relaxed mee kan rijden.

Vroeger kon ze nog geen ei bakken, maar tegenwoordig kookt en bakt ze de lekkerste vegetarische gerechten. In de zomermaanden ook gek op het maken van ijs, helemaal met fruit uit eigen tuin en omgeving.

Hieronder een kleine sfeer impressie en ervaringen van deelnemers aan de clinics & reizen met Paul als gids en instructeur de afgelopen jaren.

MTB-cursusweek Ischgl – leren en toepassen in trailparadijs, Ischgl, Oostenrijk, Augustus ’21. Na de succesvolle 1e editie van de Vasa Sport MTB-cursusweek juli 2020 voor beginners en licht gevorderden met Paul als reisleider, gids en instructeur, was de 2e editie al snel volgeboekt. Ondanks het slechte weer met veel regen, hebben de deelnemers een week lang hun MTB skills flink verbeterd en grenzen verlegd en…genoten!

“Ischgl 2021 was een geweldige ervaring! De week wordt goed opgebouwd. Er is volop ruimte om te oefenen en grenzen te verleggen. Paul is een zeer ervaren gids/instructeur die inspeelt op ieders ervaring en behoeften. Met zijn aanstekelijke enthousiasme, vertrouwen, geduld en goede aanwijzingen neemt hij je mee over uitdagende paden en neemt hij ook de tijd om je te laten genieten van de prachtige omgeving. Ongelofelijk veel geleerd en bovenal ook een heel gezellige week gehad!” Elly Breedveld, deelneemster

Gids tijdens de allereerste Vasa Sport MTB-cursusweek voor beginners en licht gevorderden, Ischgl, Oostenrijk, Juli ’20; Een week lang genieten van oefeningen doen om je MTB plezier te verhogen door verbetering van je techniek. Lunchen in een van de prachtige berghutten…. en vooral genieten !!! Oh ja: En gebruik maken van de ski-liften 🙂

“Wat was het een geweldige week. Paul heeft alle routes al in de GPS staan, maar daar wijken we soms wel wat van af. Soms een extra lusje (berg) of een extra afdaling. Paul speelt in op de wensen van de groep! Paul weet wat er komen gaat op het parcours en geeft hier vooraf uitleg over. Lukt het nog niet helemaal, dan gaan we het gewoon nog een keer doen. Paul blijft rustig, tot het lukt!” Esther, deelneemster MTB cursusweek Ischgl

MTB clinic voor Offroad Centre Schoorl, PWN gebied, Januari ’20

“Paul is een super enthousiaste gids/instructeur die bij iedere deelnemer al snel inzicht heeft in wat hij of zij al wel of niet kan en past daar de instructies en uitdagingen op aan. Met Paul z’n tips en oefeningen zit je met meer vertrouwen en plezier op je fiets. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent. Bij Paul ben je in goede handen. En niet onbelangrijk, altijd in voor gekkigheid, dus gezelligheid gegarandeerd.” Anja Stoop, deelneemster

Clinic tijdens de jaarlijkse VASA sport bikedag, november ’19