Hoog tijd om meer te gaan genieten van ons Franse avontuur


Wie ons een beetje kent, weet dat wij allebei behoorlijke work-aholics zijn, streven naar perfectie in wat we ook doen of maken, strakke deadlines zetten en daarbij vaak vergeten om onze eigen gezondheid op de eerste plaats te zetten. Een recept voor stress en burn-out waarvan we allebei in het verleden niet gespaard zijn en Jorinde zelfs nog herstellende van een burn-out aan dit avontuur begonnen…

Tsja… dan kun je wel verhuizen naar een ander land en een ander soort leven, maar je neemt jezelf en je karakter eigenschappen natuurlijk gewoon mee.

De afgelopen 1,5 jaar hebben we onszelf echt ongelofelijk veel druk opgelegd nadat het besluit van emigratie naar Frankrijk genomen was. Het begon met het verkoop klaar maken van ons huis in Nederland, want ja… dat moest natuurlijk wel zo mooi en goed mogelijk in de verkoop zodat we een goede prijs konden krijgen. Klusjes mannen op korte termijn zijn niet te krijgen dus alles zelf aangepakt en alle buiten kozijnen geverfd (21 stuks als ik het me goed herinner), een buitentrap gemonteerd die we al jaren van plan waren, gigantisch opgeruimd en nog veel meer. De uiteindelijke verkoop en het vertrek ging heel snel en binnen een paar maanden zaten we (na aantal x op en neer rijden) in een al snel gevonden huurhuis in de Morvan.

Ook de zoektocht naar een ideale stek voor onze plannen om mountainbike vakanties te gaan organiseren was al snel volbracht. Daarbij hebben we wel al vrij snel ons oorspronkelijke idee voor een zo goed als kant en klare locatie/huis met weinig grond overboord gegooid. Helemaal toen we als een blok vielen voor een nog compleet te renoveren complex op een betoverende plek (soort parkje) met eigen meertje… met dus wel heel veel grond… Eigenlijk dus compleet niet wat we oorspronkelijk van plan waren.

Maar plannen zijn er om bij te stellen en we voelden ons echt direct thuis toen we hier rondliepen en konden in onze verbeelding al het gehele complex gerenoveerd voor ogen zien. We zagen echter toen nog niet dat alles hier in Frankrijk gewoon wat langzamer en vaak ook veel moeizamer gaat. Ook ontzettend lastig om professionele hulp van klussers te vinden om ons wat werk uit handen te nemen. En als we er een vonden die misschien tijd had, dan zaten we vaak te ver weg en was het voor hun te veel reistijd.

Dit betekende dus vanaf dag 1 van aankoop dat we in de klus modus zijn gegaan. Helaas bleken we niet direct intrek te kunnen nemen in de meest recente woning op het complex (wat ons plan was) omdat het toch echt veel te vies en te veel achterstallig onderhoud had. Gelukkig wel hulp van vrienden en familie, waardoor we eind Januari in ons huis konden en verlost waren van de vrieskou in onze huurwoning en we op locatie konden klussen en wonen, wel zo prettig. Ondertussen waren we al wel sinds september 7 dagen per week aan het klussen want ja, onze deadlines he?!…

De eerste gîte voor 2 gasten wilden (en dachten) we in eerste instantie gereed te kunnen hebben voor verhuur vanaf April, maar we zagen al snel wel dat dit echt niet realistisch was. In deze woning was namelijk niets aanwezig aan voorzieningen, behalve een heel oud toilet in de hoek van de woonkamer en klein wasbakje waarvan beide al meer dan 50 jaar niet waren gebruikt en al het oude, vervallen meubilair inclusief opgemaakt bed…

Ondanks (of misschien wel dankzij) deze staat, zagen we direct dat we hier een heel mooi verblijf van konden maken. Maar wel echt met heel veel werk.

Behalve de door onszelf opgelegde deadline voor de gîte, hebben we ook nog de andere mooie projecten die we in onze ogen al af voor ons zien zoals de sauna, pizza oven, verbouwing van de hangar tot fijne ontspanningsruimte etc. etc. Die we ook zo snel mogelijk af wilden hebben natuurlijk. En ja… alles natuurlijk wel zo mooi en goed mogelijk…. Pfew… Bij het nalezen van deze blogpost word ik er al moe van 🙂

Daarnaast is Paul bezig met zijn Europese gidsenopleiding waarvoor hij tijd in de Alpen doorbrengt en in Oktober het zware examen gepland staat en het gidsen van diverse reizen van Vasa Sport in Oostenrijk, Italië en zelfs Slovenië dit jaar. Ook krijgen we al (zonder reclame te maken) verzoeken van Nederlanders voor tochten en clinics hier bij ons in de Morvan. En Jorinde probeert tussen de drukte, het klussen en al het (klus)bezoek van het afgelopen half jaar door nog steeds te herstellen van haar burn-out en een frozen shoulder….

Kortom: Hoog tijd om een grote stap terug te doen, alle zelf opgelegde deadlines het raam uit te gooien en meer te gaan genieten op een veel relaxter tempo van ons nieuwe leven hier in de Morvan.

De komende maanden gaan we in een heel (ja echt, heel!) rustig tempo door met het gereedmaken van gîte MTB Morvan voor verhuur. We zijn al best ver met de verbouwingen zoals je kunt zien aan de foto’s hieronder (er wordt af en toe al heerlijk in geslapen door familie en vrienden), maar het zal nog best wat dagen en uren kosten om het echt af te maken zodat je er ook lekker kunt douchen, koken en meerdere dagen of week kunt genieten en relaxen tijdens je verblijf. Reserveren kan nu al wel, maar met de 1e mogelijkheid voor een verblijf vanaf 1 November.

We wensen iedereen een fijne zomer!

2 gedachten over “Hoog tijd om meer te gaan genieten van ons Franse avontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s