MTB tochten & E-MTB verhuur

Mountainbike tocht met ervaren gids Paul de Vries

De Morvan telt vele vaste mountainbike routes die prima zelfstandig te rijden zijn, zeker voor de wat meer ervaren mountainbiker met GPS. Wil je toch graag eens mountainbiken met iemand die hier nu al een paar jaar fietst en de weg weet, dan is het op aanvraag soms ook mogelijk om een dag(deel) met Paul op pad te gaan.

Paul is een ervaren mountainbike gids en werkt al meer dan 8 jaar als MTB gids en instructeur in Nederland, Duitsland, België, Slovenië en de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen voor diverse organisaties zoals Vasa sport en Off Road Centre Schoorl. Paul volgt momenteel zelfs een opleiding om zijn Europese MTB gids certificaat te behalen ter optimalisering van het gidsen. Met zijn passie en enthousiasme voor het mountainbiken zorgt hij bij elke deelnemer voor optimaal MTB plezier op zijn of haar eigen niveau.

Je bent dus verzekerd van optimaal MTB plezier, of je nu een beginnende mountainbiker bent of al jaren op de fiets zit. Op basis van jouw ervaring, technische skills en wensen, zet Paul een tocht uit voor een mooie mountainbike rit.

Ben je een onervaren of beginnende mountainbiker?

Voor een onervaren, beginnende en /of mountainbiker met een wat mindere conditie is de E-mountainbike echt een uitkomst om de Morvan te ontdekken. Door de elektrische ondersteuning kom je (ge)makkelijk(er) de heuvels op zonder al te veel inspanning en krijg je de kans om echt wat van de omgeving te zien.

Voor de onervaren en beginnende mountainbiker begint de mountainbike tocht met uitleg van de fiets, de basis MTB skills en een oefenrondje om je skills en natuurlijke aanleg goed in te kunnen schatten. Paul stemt de route die jij dan met hem gaat rijden hier vervolgens goed op af, zodat je verzekerd bent van een optimale & positieve mountainbike ervaring waarbij genieten voorop staat. En natuurlijk zal hij je gedurende de tocht nog meer tips & tricks geven (indien gewenst) om nog relaxter op de mountainbike te rijden.

Je kunt natuurlijk ook op je eigen (niet ondersteunde) mountainbike komen en fietsen. Wees je wel bewust dat de tocht ondanks relatief weinig kilometers, nog wel pittig wat hoogtemeters zal hebben. Er zijn nauwelijks echt vlakke stukken hier bij ons in de Morvan.

Ben je een ervaren mountainbiker?

De ervaren mountainbiker met conditie zal hier in de Morvan prima uit de voeten kunnen met zijn/haar eigen mountainbike.

Je rit start na een korte introductie en check van je skills en ervaring voor een mooie rit. Heb je een speciaal verzoek zoals voor een extra uitdagende rit, zo veel mogelijk hoogtemeters of juist liever wat meer nadruk op uitleg techniek en tips & tricks? Laat het Paul weten en de rit wordt (zoveel als mogelijk) afgestemd op jouw wensen.

Is je conditie wat minder op het moment dat je hier bent, dan is de huur van een E-mountainbike hier in de Morvan toch zeker een aanrader. Je kunt met de E-MTB nou eenmaal makkelijker en sneller een grotere afstand rijden zodat je de kans krijgt in kortere tijd meer van de Morvan te zien. En vergis je niet in het klimmen; alhoewel de Morvan de Alpen niet zijn met echt hoge bergen… de heuvels staan hier garant voor flink wat hoogtemeters.

E-mountainbike verhuur

Wij hebben twee (2) E-mountainbikes die we in principe alleen verhuren aan gasten van onze gîte MTB Morvan. Gasten van de gîte kunnen de E-mountainbikes huren voor € 65,- per dag.

Indien de E-mountainbikes niet zijn verhuurd aan onze gasten, is er soms de mogelijkheid voor ‘niet-gasten’ om de E-mountainbikes te huren voor een dag(deel). Dit is dan wel inclusief Paul als gids en begeleider om optimaal van de fiets en de omgeving te kunnen genieten. We verhuren de mountainbikes niet zonder Paul aan ‘niet-gasten’.

Wil je meer weten of wel eens een dag(deel) met Paul op pad? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!