MTB routes & natuur

Nergens in Frankrijk vind je meer uitgezette mountainbike routes. 2,000 kilometer aan mountainbike routes voor zowel beginners als de meer gevorderde mountainbiker door een divers landschap. Veel dichte loof- en naaldbossen, weidegronden en houtwallen, afgewisseld met heidegebieden, rotsachtige hoogten, meren, vennen, en veel beken en rivieren. Daarnaast zijn er ook nog diverse plekken met zeer technische trails (jaarlijks worden er ook Enduro wedstrijden gehouden in de Morvan) en is in 2011 aan de bestaande routes, de Grande Traversée du Morvan toegevoegd. Deze Grande Traversée (afgekort tot GTM) doorkruist de Morvan van noord naar zuid: een traject van in totaal 300 kilometer.

Ruim 2,000 km aan uitgezette mountainbike routes

Op Randomorvan.fr vindt je naast wandel, trail, racefiets en gravel routes, een goed overzicht van alle, meer dan honderd, uitgezette mountainbikes routes in de Morvan variërend van makkelijk tot zeer uitdagend. Je kunt routes zoeken en filteren op basis van hoogtemeters, afstand, vertrek locatie (handig als indicatie om routes in de buurt van je accommodatie te vinden) en moeilijkheidsgraad (van erg makkelijk tot zeer moeilijk). En natuurlijk kun je de routes ook downloaden zodat je ze kunt uploaden naar je GPS of smartphone. Wij raden je aan dit te doen omdat de route bordjes soms moeilijk te traceren zijn door recente begroeiing en spelingen van de natuur. Je zult er af en toe gemakkelijk eentje over het hoofd zien op je rit. Niet zo vreemd natuurlijk als je je indenkt dat we het hier hebben over meer dan 2,000 km aan uitgezette routes verspreid over een gebied van zo’n 3,500 vierkante kilometer.

RANDOMORVAN.FR

Onze MTB ervaringen
Paul maakt meerdere mountainbike ritten per week hier in de Morvan, waarbij hij naast de gebaande paden graag op zoek gaat naar nog onbekende en de mooiste ongerepte paadjes. Benieuwd naar wat hij ontdekt? Hij neemt je graag mee! Of volg hem op Strava waar hij zijn ritten vast legt.

Cussy en Morvan – Circuit VTT-FFC n°10
Route n°10 loopt gewoon langs ons erf. Hoe gaaf is dat?! Een prachtige en uitdagende route van ruim 20 km en 700 hoogtemeters waar alles in zit. Leuke klimmen, mooie afdalingen, donkere bossen, holle wegen, verlaten huizen en prachtige vergezichten. Echt een aanrader voor de wat meer ervaren mountainbiker. Foto’s van februari 2022.


Elk jaargetijde is het genieten op de mountainbike!