MTB Morvan op verkenningstocht

Ons huis in Nederland is in no-time verkocht en over een kleine 2 maanden al is de overdracht. Hoog tijd dus voor weer eens een nadere kennismaking op de MTB in de Morvan en onze zoektocht te beginnen naar onze ideale stek om mountainbike vakanties te gaan organiseren.

Via onze vrienden Robert & Angelique die al vele jaren in de Morvan wonen werd ons al snel een huis aangeboden dat we voor langere tijd kunnen gaan huren, zodat we in Augustus niet op straat staan en vandaar uit rustig op zoek kunnen gaan naar het koophuis. Het is een heerlijk en groot huis (waar we ook wat van onze spullen kunnen opslaan) met een fantastisch uitzicht over heuvels, bossen en de vallei.  

Jorinde door de achtertuin bij ons huurhuis

Vanuit ons huurhuis kun je direct op meerdere manieren het bos in te rijden, echt zo gaaf en ook zeker een eis voor ons eigen huis. Direct klimmen om bovenop de heuvelrug in het bos uit te komen en toegang te hebben tot de mooiste bospaden. Of afdalen om daarna over het oude Romeinse pad ‘voie romaine’ te fietsen en weer in een heel ander gebied te komen. Er loopt ook een officiele MTB route vlak langs het huis, dus hier gaan we ons op de MTB, maar ook voor de gewone wandelingen met Feya (onze friese stabij), absoluut de komende tijd wel vermaken en tijd nodig hebben om alle mogelijke paden te verkennen.

Aangezien wij nog niet de Franse cultuur hebben eigen gemaakt (doucement!) hadden wij onze agenda zoals altijd weer (veels te) vol gepland met huizen bezichtigen en afspraken. Drukke week dus, maar ook leuk door ontmoetingen met andere hondenbezitters voor een kennismaking met de honden met het oog op oppassen (werderzijds) in de nabije toekomst.

Ontzettend aardige en enthousiaste mensen ontmoet en leuke honden. Ook supertof dat eigelijk iedereen die we over onze MTB plannen vertellen direct enthousiast reageren en zelfs aanbieden om promotie materiaal bij hun gastenverblijven te leggen en het rond te vertellen. Zo ver zijn we (helaas) nog niet, maar voelt al zo goed zulke betrokken mensen te ontmoeten die het aanbieden zonder enig eigen belang, gewoon omdat ze ons willen helpen hier te slagen in de Morvan. Hoe welkom wil je je voelen – nou, dat voelden we ons absoluut al in dit verkenningsweekje.  Paul werd gelijk ook al gevraagd of hij buitenboord motoren kon ‘servicen’. Klinkt gek misschien, maar er zijn hier grote meren waar gevaren en gewaterskied wordt en nog tal van activiteiten. En we weten ondertussen dat er ook heerlijk ijs verkocht wordt.

Tussen de afspraken door wilde Paul nog maximaal verkennen om te weten wat voor paden er in de omgeving liggen. Wij hadden dankzij Kolkman Zijdewind & Offroad Centre Schoorl een Cube Stereo Hybrid (E-MTB) mee, voor Jorinde was het plan. Nou, plannen veranderen want Paul heeft er zelf bijna elke dag op gereden. Hadden we een huis gezien dat te koop stond, dan ging hij er op de fiets door de bossen nog eens heen om de omgeving van het huis te verkennen..

Wat is dat heerlijk en wat kan je dan veel afstanden (en heuvels) in korte tijd rijden. Heerlijk rustig klimmen met volledige ondersteuning en in een zucht ben je boven. Het klimmen werd genieten. Wij willen in de toekomst ook E-MTB’s gaan verhuren, dus dan kun je het zelf ervaren 😉.  

Natuurlijk heeft Paul ook op de Stumpjumper gefietst samen met Robert en de omgeving verkend met de nodige stijgingspercentages en vol de afdalingen in; genieten!

Robert & Paul aan het verkennen

Zoals gezegd zijn we begonnen met de huizenjacht, en dat raakt ook hier helaas wat oververhit… Door Covid is de Morvan (weer) ontdekt door Parijzenaars, investeerders uit NL en zelfs ook vanuit Zwitserland worden er huizen in de Morvan opgekocht.  We hebben meerdere makelaars gesproken en hun aanbod wordt niet eens op het internet gezet, want de vraag is groter dan het aanbod.

Met behulp van onze vrienden Robert & Angelique hebben we toch wat pareltjes kunnen bekijken (zij zijn 14 jaar geleden al geemigreerd naar de Morvan) en ze hadden al wat toekomstige stekken uitgezocht. Sommige pareltjes hebben wat meer poetswerk nodig om te gaan glimmen, maar we kunnen toch niet alleen maar gaan fietsen in de Morvan 😊.

Ach… slechts een beetje werk, maar dan zit je wel op een gouden stek boven op de berg

3 gedachten over “MTB Morvan op verkenningstocht

  1. Wat gaaf om te lezen. Tot nu gaat het dus lekker voorspoedig. En dat hutje op die berg kan zeker Wat moois worden. Jullie zijn zo handig en doorzetter. Kom zo een weekje helpen opruimen hoor. Succes. En heelveel bike plezier. Xxx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s