MTB Morvan is op weg

Op weg? Zijn jullie aan het fietsen? Ja en nee; af en toe zijn we de paden aan het verkennen. Maar we zijn vooral bezig met opknapwerk en het verbeteren van de toekomstige gastenverblijven op onze nieuwe stek waarvan we 15 september de sleutel hebben gekregen. Fransen laten veel van hun spullen staan en de afgelopen tijd zijn we dan ook vaak op de stort (dechetterie) geweest om  ruimte te maken om überhaupt wat te kunnen doen 😉.

Onze deelnemers aan de MTB Morvan klus & geniet vakanties zorgen dat de voortgang er goed in blijft zitten en ook de ingehuurde Nederlanders helpen goed.  Nederlanders? Jullie wilden toch zoveel mogelijk Fransen inhuren? Jazeker, dit zijn ook Nederlanders die hier wonen dus toch een beetje Frans… Maar je praat daardoor ook Nederlands en het plan om Fransen in te huren en werk te laten doen mislukte al bij de 1e opdracht….Bedrijf A offerte is uitgebracht en wij geven opdracht, bedankt voor de opdracht maar die plannen we pas in als u een cheque stuurt. Ok, maar wij kunnen geen bankrekening openen omdat wij geen energierekening van ons huis hebben… Euh… Energie maatschappij wilde ons niet aansluiten om dat we geen bankrekening hebben… Dus maar naar de bank na de overdracht van het huis..… ja, nee u kunt geen bankrekening openen want u heeft geen energierekening (3 supervisors gebeld en niet mogelijk).. Met 1 telefoontje van Maartje van Passe-Partout (het bedrijf dat ons administratief ondersteunt in Frankrijk) was het geregeld. Dezelfde dag konden wij ook klant worden bij het energie bedrijf… Die bel je op en na een half uur in het frans alles doornemen en contract afgesloten te hebben zegt de vriendelijke mevrouw van de klantenservice;, volgende keer kunt u ook een ander nummer bellen, dan kunt u het in het Engels bespreken…. Tja was een goeie oefening, maar toch..

Ondertussen hebben wij een Nederlander(die in Frankrijk woont) gevonden met een graafmachine (Andre Tetteroo) die ons heeft geholpen met allerlei graafwerkzaamheden in de tuin. Zo hebben wij een oude vijver verwijderd, een drainageput en afwatering aangelegd, struiken en dode bomen verwijderd en als klapstuk meerdere parkeerplaatsen met rotonde op het lager gelegen gedeelte bij het begin van de oprit van ons erf aangelegd.

In de voorbereiding op de overdracht van het huis hebben wij veel plannen gemaakt en besproken om extra hulp bij de verbouwing te krijgen, zoals de MTB Morvan klus & genietvakantie als ook via WorkAway mensen bij ons te laten verblijven te klussen en ze mee te nemen op fietstochten al dan niet op 1 van onze E-mtb’s. En op een avond worden gebeld; Jordy, Paul’s oomzegger wilde wel eens een tijdje naar het buitenland en zo waren we nog voor de overdracht van het huis opeens met zijn drieén, wat ontzettend gezellig is en met klussen is hij een goeie hulp! Op de dag van de overdracht kregen wij er ook nog een hond bij, de 10 jaar oude Weimeraner Gina van de eigenaresse kon niet mee naar het nieuwe huis en ze wilde hem in een asiel doen. Mai non, le chien restez ici avec nous..  Wij blij zij nog blijer… Dus nu hebben wij er een prachtige lieve schattige hond “Gina” bij. Helaas zijn Kater (de zwerfkat die ons in Nederland al geadopteerd had) en Gina zijn (nog) niet echt vrienden maar dat komt wel… Ook goed voor onze Franse taal want Gina is gewend aan Frans…. Gina Ici werkt zelfs beter dan Gina Hier…..

De vorige eigenaresse van ons huis had ons verteld dat die 2 kippen in het kippenhok geen eieren meer legden. Nou… de week erna zou Paul’s moeder Lies komen, en die maakt heerlijke kippensoep! Dus Paul was zijn zakmes al aan het slijpen en was naar de Agri Sud geweest en 4 nieuwe kippen besteld.. Tot het moment dat Jordy met 2 eieren tevoorschijn kwam…. De kippensoep kwam er toch, maar met kip uit de supermarkt.

In het huis gebeurt ontzettend veel; muur verwijderd, behang afstomen, badkamer leeg gemaakt,  keuken eruit enzovoorts.  Pas deze week zijn we er aan toegekomen om de zolder in huis 2 te bekijken. Deze zolder moet je vanaf buiten betreden en dat hadden we maar zo gelaten. Wat een ontdekking van een prachtige ruimte, hierdoor zijn we ervan overtuigd dat huis 2 wat geen ziel heeft op het 1e gezicht…. Toch omgetoverd kan worden tot een prachtige ruimte met ook weer prachtige eiken balken in het zicht.

zolder van huis 2

Tijdens het opruimen hebben wij ook al meerdere keren meegemaakt dat Paul in zijn opruimactie spullen bij het grofvuil verzameld die Jorinde dan weer naar de bewaarkamer brengt. Ja, we hebben een aparte kamer ingericht met spullen die we vinden en later een nieuwe plek willen geven. Gelukkig gebeurt dit ook andersom bij het opruimen in de schuur dat Jorinde spullen klaar zet en Paul ze weer naar de verzamelkamer brengt. 😊.

In huis 3, de toekomstige gite voor 2 personen die we April 2022 klaar willen hebben om de eerste gasten te ontvangen, hebben wij met behulp van fietsvriend Arjan & oomzegger Jordy vorige week echt grote stappen gemaakt! De kamers leeg geruimd, het schrootjesplafond eruit gesloopt (inclusief een mega groot en oud wespen nest 😳) waardoor een prachtige balkenlaag zichtbaar werd en een begin gemaakt met een muurdoorbraak en nog veel meer 👍.

De Cave onder huis 2 hebben wij nog niet uitgezocht en de zolder in de grote schuur ook nog niet, daarover later meer.

En dan zijn we nog zo veel vergeten te schrijven; bezoek van onze ouders die toch wel erg nieuwsgierig waren (logisch) wat we nou gekocht hadden en waar we de komende jaren al onze tijd en energie in gaan steken, Hans Jelles die een supergave video heeft gemaakt met zijn drone van onze plek, enzovoorts, enzovoorts. Voorlopig blijft hier nog genoeg te doen, maar blijven we natuurlijk ook tijd vrijmaken voor verkenningstochten zodat we jullie vanaf voorjaar 2022 mee kunnen nemen op de mooiste ritjes in de Morvan.       

4 gedachten over “MTB Morvan is op weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s