Ons 1e MTB Morvan seizoen is nu echt afgesloten, of beter gezegd 1e jaar!

Vanaf het ontvangst van onze eerste gasten in maart ’23 is het een komen en gaan geweest van gasten die allemaal hebben genoten van hun (mountainbike) vakantie bij ons in de Morvan. De laatste ’23 gasten hebben we deze week een goeie reis naar huis gewenst en de komende maanden zijn we (zo goed als) gesloten.

Maar tijdelijk gesloten voor gîte gasten en de MTB fiets & geniet vakanties betekent niet dat we op de bank gaan zitten relaxen en uitrusten tot het nieuwe seizoen van start gaat. Al zijn we er wel achter dat we het toch echt rustiger moeten gaan plannen voor onszelf…

We zijn er super blij mee dat ons bedrijf zo succesvol is vanaf dag 1 en dat we over interesse om vakantie te vieren bij ons echt niet te klagen hebben. Maar we moeten nu toch echt eens gaan leren ‘nee’ te zeggen en rust plannen voor onszelf tussen het komen en gaan van de gasten. Vakantie voor onze gasten, is natuurlijk geen vakantie voor ons maar juist werken om het onze gasten naar de zin te maken, hoe leuk we het ook vinden.

Tussendoor zijn we doorlopend bezig met klussen en renovatie werkzaamheden in ons eigen huis, fietsenwerkplaats en om komende jaren groepen gasten op ons eigen terrein te kunnen verwelkomen.

Zo hebben we onder andere de toegangspoort aangepakt. De houten oude poort viel van ellende uit elkaar. We hadden vorig jaar zomer al een ijzeren poort van de buurman overgenomen die al jaren bij hem in de tuin stond te ‘verpieteren’. Ook hadden we wat drainage probleempjes in de tuin, die we gelijk maar aangepakt hebben, want dan konden we mooi wat klussen combineren met de huur van een graafmachine.

En van de zomer was eindelijk, na 1,5 jaar de aannemer geweest voor een oh zo belangrijke, maar zware klus die we besloten hadden nu maar echt niet zelf te doen en uit te besteden. Het verhogen van de verdiepingsvloer in de schuur zodat er op de begane grond genoeg hoogte gerealiseerd kon worden om er een fijne fietsenwerkplaats van te maken. Maar dat was alleen nog maar het verhogen van de muur en de balken… de rest gingen we natuurlijk zelf doen tussen alle bedrijven door. Het heeft door de drukte een aantal maanden geduurd (tot grote frustratie van Paul) maar nu eindelijk is het zover dat de fietsen een goeie plek hebben en dat er fijne ruimte is om aan de fietsen te sleutelen.

Oh ja… ook wilden we nu eindelijk wel eens wat klussen in ons eigen huis doen en af maken. Zo hing bijvoorbeeld de isolatie nog uit het open plafond in de toilet en moest er nog een raam vervangen worden in de woonkamer… die stond al even op ons te wachten. We hadden vorig jaar al een aantal andere enkel glas ramen in ons huis vervangen, maar deze hadden we oorspronkelijk verkeerd ingemeten (ja, ook bij ons gaat er echt wel zo af en toe wat mis) en moest opnieuw gemaakt worden. Ook is de woonkamer bij ons best donker en is het vaak in de zomer nog nodig om een lamp aan te doen. Op zich voor deze huizen vrij normaal, maar in de wintermaanden vooral is dat best somber, zeker met de donkere houten plafonds… Dus Jorinde had bedacht dat deze toch maar wit moesten worden. Het begin is gemaakt, maar toen kreeg ze een stijve nek en kwam alles stil te liggen…echt een rotklus, dus dat wordt een langdurig project voor de resterende wintermaanden zodat hopelijk van het voorjaar het fris en fruitig aanvoelt in huis.

En er wordt hier vooral gestookt op hout om te zorgen voor warmte in huis. Deze rook kanalen moeten elk jaar geveegd worden door erkende schoorsteenveger, zodat je verzekerd bent als er wat gebeurd. Zo ook de kachel in gîte MTB Morvan. Dit rookkanaal werd helaas door de schoorsteenveger (tevens hoofdcommandant bij de brandweer in onze regio) afgekeurd en er moest een dubbelwandige pijp in het bestaande, oude, kanaal komen. Dus weer een klus er bij en eentje die we zo snel mogelijk wilden en moesten doen voor onze eigen gemoedsrust en voor de veiligheid van de gasten.

En tussendoor hebben we dus ook nog vele gasten ontvangen, waarvoor natuurlijk elke keer de gite weer helemaal in orde en schoon gemaakt moet worden. Ook hebben we dit najaar onze eerste Franse gasten ontvangen die ons voor een weekendje weg weten te vinden, ontzettend leuk.

De wellness hebben we tussen de bedrijven door ook nog afgemaakt. Hier wordt (naast door onszelf) flink van genoten door de gasten.

We hebben hiervoor een speciaal wellness arrangement samengesteld, waarvoor er hier zeker al animo voor is. Zeker van Nederlanders die hier in de Morvan wonen. Het begrip wellness of een ‘dagje sauna’ zoals bij ons in Nederland, bestaat niet in Frankrijk en is iets wat best wordt gemist en ook de reden was voor ons zelf om het te realiseren op eigen erf.

Wordt er nog gefietst zul je misschien denken bij het lezen van al deze werkzaamheden??? Ja hoor, zeker weten. En soms zelf door Paul & Jorinde samen (al gaat Jorinde dan wel op de E-mountainbike)!

Wij wensen iedereen een heel goed, gezond en sportief 2024! En wie weet, tot ziens bij ons in de Morvan!

2 gedachten over “Ons 1e MTB Morvan seizoen is nu echt afgesloten, of beter gezegd 1e jaar!

  1. Wat prachtig allemaal en wat een Bikkels zijn jullie toch!! Ik zou graag ook wat willen zien wat voor mountenbike tourtochten jullie hebben. Zoals echte uitdagende enduro trails nivo 3/4. Wat kan je verwachten in jullie gebied? En is er ook nog een bikepark in de buurt?
    Heelveel succes met klussen en ook zelf lekker genieten van de rust en even geen gasten. De Beste wensen nog. Groetjes Sandra Matty.

    Like

    1. Hi Sandra, dankjewel voor je complimenten👍
      Er zijn hier heel veel verschillende mogelijkheden. Van lange tochten waarbij je verschillende trails aan elkaar knoopt. Een half uur met de auto en je ben op een trailcenter met zeer veel Enduro afdalingen waar ook wedstrijden worden gereden.
      In Autun zijn zelfs 2 verschillende bike parken (zonder up lift). 1 heeft zeer technische lijnen en jumps en drops en de andere heeft ook technische klimmen en is meer Xc trainings circuit voor de toppers(evengoed zeer uitdagend).
      Dus ja heel veel te rijden en je komt bijna niemand tegen👌

      Groetjes van ons

      Like

Plaats een reactie