De MTB Morvan klus en geniet vakantie

Zoals je misschien al hebt gelezen in onze vorige blog, hebben we een fantastische stek gevonden. Er moet alleen best nog wel wat geklust worden om er de MTB Morvan vakantiebestemming van te maken die we voor ogen hebben. Zodra we 15 september de sleutel krijgen gaan we dan ook samen met ervaren vaklui aan de slag met het doel om mei ’22 de eerste gasten te kunnen ontvangen.

We kunnen echter nog wel wat extra hulp gebruiken bij allerlei soorten klussen in en om het huis. In Nederland hadden wij al de suggestie gegeven en ook gekregen van diverse mensen dat het hun wel leuk leek om bij ons vakantie te vieren en dan aantal uur per dag te werken en de rest van de dag lekker te genieten. Zo gezegd, zo gedaan; de MTB Morvan klus & geniet vakantie is vanaf nu te boeken!

Dus heb je zin om een lang weekend, week (of zelfs nog langer) voor een aantal (4-5) uur per dag en max 25 uur per week (meer mag natuurlijk altijd 😊) samen met ons je handen uit de mouwen te steken in ruil gratis kost en inwoning en in je vrije tijd te genieten van al het moois natuurpark de Morvan te bieden heeft? En ook nog eens (samen met) Paul mooie ritten op de MTB te maken en/of je MTB skills te verbeteren? Meld je dan bij ons aan!

Het maakt niet uit wat je achtergrond is of je ervaring, zelfs als je geen klus-ervaring hebt valt er altijd wel iets te bedenken waar je mee kunt helpen. En mocht je iets willen leren op DHZ (doe het zelf) gebied, dan kun je het bij ons natuurlijk ook leren.

Wij hebben ons ook aangemeld op workaway.org, een organisatie die mensen met een hulpvraag zoals wij in contact brengt met mensen die over de hele wereld hun vakantie rondwerken en genieten. Een prachtig initiatief! Zo hebben wij ondertussen al een aanmelding van een stel uit Brazilië, hoe gaaf is dat?!

Een ‘kleine’ greep uit het soort werkzaamheden waarbij we de komende tijd zeker hulp kunnen gebruiken: Uitzoeken van de spullen die de vorige eigenaresse heeft achtergelaten (schatzoeken), wegbrengen van spullen waar we echt niks aan hebben, spullen opslaan in woning 2, woning 3 leeghalen (strippen), muur doorbraak maken in woning 3 (en van woning 1 naar 2 op de verdieping), een verdiepingsvloer maken incl. steunbalken in de hangaar (oude machine stalling), een pizza-oven bouwen, de waterput voorzien van een ronde muur, wandelpaden aanleggen (maaien met bosmaaier), dode bomen omzagen / verwijderen, moestuin herstellen, plek maken voor de sauna, plek maken voor de hottub, houten steigers maken bij het meer, bruggetjes maken in het wandelpad, het meer dreggen, pump-track / parcours aanleggen op ons eigen erf enzovoorts. Werk genoeg dus!

Wat kun je van ons verwachten tijdens je MTB Morvan klus & geniet vakantie?

 • Werkzaamheden in overleg met jou, afhankelijk van wat je kunt en waar je interesse ligt
 • Genoeg tijd naast het werk om echt te genieten en vakantie te vieren
 • Eigen slaapkamer
 • Gedeelde badkamer
 • Ontbijt, lunch & avondeten tijdens de werkdagen (de overige dagen in overleg)
 • Gebruik maken van onze (e-)mountainbikes
 • Tips en informatie over de Morvan, omgeving, mooie wandel & mtb routes etc.
 • Op pad met Paul als MTB gids op tenminste 1 rit gedurende de week
 • Indien je graag je MTB skills wilt verbeteren (of nog moet krijgen) dan krijg je ieder geval 3 uur les van Paul om je wat verder vooruit te helpen  
 • En natuurlijk de nodige gezelligheid 😊

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je gemotiveerd bent om ons te helpen
 • Flexibiliteit (soms verandert gedurende dag/week de noodzaak voor bepaalde werkzaamheden)
 • Niet bang om je handen vies te maken als dat nodig is
 • Dat je met zorg omgaat met onze spullen en gereedschap
 • 4 – 5 uur met ons werken per dag, max 25 uur per week. Maar we staan ook open voor bijvoorbeeld 3 hele dagen werken zodat je dan de rest van de week tijd hebt om hele dagen te genieten van de Morvan.

Nog wat praktische info:

 • Ben je vegetarisch? Geen probeem!
 • Wil je graag op klus en geniet vakantie komen, maar liever met je eigen camper of caravan? Geen enkel probleem! Genoeg fijne plekjes op de 1,6 hectare grond
 • Ben je vegetarisch? Geen probeem!
 • Heb je geen eigen vervoermiddel om bij ons te komen dan is er bijvoorbeeld een Flixbus verbinding van Amsterdam Sloterdijk naar Beaune (voor nog geen 40 euro een retourtje) of met de TGV van Amsterdam naar Dijon. Wij halen en brengen je dan natuurlijk naar het station en tijdens je verblijf bij ons heb je de beschikking over een van onze (e)mountainbikes.

En wil je graag samen komen met man/vrouw/vriend/vriendin/broer/zus/vader/moeder enz? Hartstikke gezellig! We verwachten dan natuurlijk wel dat hij/zij net als jij komt klussen & genieten.

Lijkt het je wel wat om ons te komen helpen in ruil voor een gratis verblijf en daarnaast voldoende vrije tijd om te genieten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken (telefoon, app, email of FB PBtje)!

Paul: +31 (6)47976490    paulmdevries@hotmail.com
Jorinde: +31 (6)22516188 j_dirkmaat@yahoo.com

                  

4 gedachten over “De MTB Morvan klus en geniet vakantie

 1. Wat gaaf! Het opbouwen van jullie eigen paradijsje.

  De woorden nodigen uit om nu in de auto te stappen en te gaan…

  Het is dat ik zelf midden in verbouwing en werkzaamheden zit en jullie plekje niet naast de deur ligt, maar de wil om graag te helpen is er…

  Wellicht komt het er ooit van dat ik jullie kant op kom.

  Tot die tijd:

  Veel succes en (werk- en klus) plezier met elkaar!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s